torstai 29. toukokuuta 2014

YPÄJÄ

En saanut hoitajaa matkaan ja kahden hevosen kanssa lähdin ajelemaan kohti Ypäjää viiden aikaan lauantai aamusta. Onneksi tammat ovat super helppoja ja niitä saa yksin heiteltyä koppiin ja takaisin kisapaikalla sekä seisovat nätisti kun varusteita laitetaan päälle, joten hyvin sitä yksinkin pärjäsi. Koppi tuli minullekin tutuksi kun päätin yöpyä trailerissa. Oli mukavan lämmin yö, +16, joten siellä oli oikein hyvä nukkua! Paitsi joku pirun naakka käveli katolla jatkuvasti yöllä ja heräsin koko ajan kun koira alkoi murista..

Mutta kisat eivät menneet ihan putkeen. Lauantaina Donna oli ihmeellisen vaisu ja onnistuin tuomaan sen huonosti esteelle ja tipuin hypyn jälkeen jalkoihin, tuloksena onneksi pari mustelmaa eikä sen pahempaa. Pepin kanssa en ollut ihan hereillä ja otti yhden kiellon.
Sunnuntaina Donna oli niin omituinen että päätin keskeyttää suorituksen. Peppi meni perusradan nollilla ja otti uusinnan viimeisen alas, ja tuntui Turun pelästymisen jälkeen taas ensimmäistä kertaa omalta itseltään.

Syy Donnan käytökseen löytyi sitten maanantaina, kun juoksutin kovalla alustalla. Ei ontunut tai ollut ep mutta arkoi etusia. Tamma kengitettiin viime viikolla ja olisiko siinä päässyt menemään liian lyhyeksi? Sai nyt silikonit eteen yhden kengitysvälin ajaksi, ja jatkossa täytyy varmastikin jättää etuset pidemmälle varpaalle ja vähän enemmän kokoa.

Tammat rokotettiin eilen, ja nyt molemmat kuumeessa. Saivat kunnon coctailin: herpes, tetanus ja influessa.. Kävelevät talutuksessa tämän viikon loppuun, ja ensi viikko mennään kevyesti hypäten pientä. Seuraava Racing on vasta Salossa kesäkuun lopulla, niin voivat ottaa nyt kevyemmin ja nautiskella kesästä.

tiistai 20. toukokuuta 2014

TURKU RACING


Hieno kisakeli Turussa ja pohjakin oli jatkuvalla huoltamisella oikeinkin hyvä. Radat olivat todella vaikeita, varsinkin sunnuntaina, mutta jo rataa kävellessä mietin, että kyllä tammojen pitäisi olla haasteisiin valmiita.

Peppi aloitti lauantaina hyvin ja rennosti, mutta kesken radan pelästyi tuulessa heiluvaa telttaa ja pysähtyi niille sijoilleen. Tamma meni todella jäihin, jalat täristen vaan tuijotti telttaa ja minä yritin rauhoitella ja taputella. Parin u-käännöksen jälkeen päästiin sitten eteenpäin parin esteen verran, mutta tamma oli niin jännittynyt, että katsoin parhaimmaksi jättää leikin kesken.
Sunnuntaina rataan tutustuessa käytiin nyt tarkemmin ihmettelemässä telttoja ja yleisöä. Radalla Peppi oli vieläkin jännittynyt, mutta sai 0-0 tuloksen ja teki upeita isoja hyppyjä sekä avasi takaa.
Ihme juttu että hyvällä itsetunnolla varustettu aina rento hevonen voi noinkin kovasti säikähtää! Luultavasti pari kisaa menee nyt paikkoja näyttäessä, että alkaa taas luottaa itseensä.

Donna oli molemmat päivät oikeinkin hyvä. Teki lauantaina nollan ja sunnuntaina tuli yksi pudotus, kun ei ihan mahtunut sarjan jälkeiseen lyhyeen suhteutettuun väliin. Ajattelin välin olevan pidempi, mutta olisi pitänyt vaan hyvissä ajoin istua pystyyn ja lyhentää laukkaa. Olin kuitenkin oikein tyytyväinen, tamma keskittyi hyvin ja malttoi tehdä hypyt rauhassa, ylihyppäämättä liikoja.

Kisaturnee jatkuu ja vielä tällä viikolla Ypäjän Racing. Tammat lomailevat ja menevät pari päivää hyvin kevyesti viikolla, jotta jaksavat vielä tuon viimeisen rutistuksen. Sen jälkeen onkin sitten pari kolme viikkoa taukoa kisoista!

maanantai 12. toukokuuta 2014

KORPIKYLÄ RACING


Kisat Korpikylässä menivät hyvin, mutta parantamisen varaa jäi. Viime viikon tippumisten jäljiltä selkä aivan jumissa ja buranadoping ei sittenkään osunut ihan kohdilleen, aika tuskaista menoa.

Peppi oli kisoja edeltävät päivät todella juminen Pantsun treeneistä ja etupainoinen. Joko ei ehtinyt palautua riittävästi tai sitten kasvaa taas. Venyttelyt ja hieronnat ei tuntuneet auttavan, koska molempina päivinä verkassa jumitus jatkui. Hyppäsi kuitenkin super hyvin, teki molemmat päivät nollaa ja sai täydet sarjakilpailupisteet. 120cm uusintakin tuntui helpolta, ja tamma keskittyi tehtäväänsä todella hyvin. Ohessa sunnuntain rata:
https://www.youtube.com/watch?v=O5n5HJfHi5Q

Donna tuntui lauantain verkassa oikein hyvältä. Radalla meni kuskin puolelta aika yliyrittämiseksi ja yksi puomi alas. Sunnuntaina tamma hapoilla, ja kuski ratsasti vielä huonommin, tuloksena taas yksi puomi. Näköjään yhtä enempää tamma ei ota vaikka ratsastaisi kuinka huonosti, koska sunnuntaina loppuradan hyppäsi niin isosti ja venyen että ei kamalasti väliä paikasta, temposta tai mistään muustakaan. Pitää jatkossa yrittää ratsastaa vähän rennommin, jotta tamma pääsisi tekemään rauhallisia hyppyjä ilman turhaa painetta.
Alla videolta otettu kuva sarjan B-osalta joka 120cm. Tamma alkoi "vähän" ylivarovaiseksi kun otti yhden puomin, ja tuloksena sitten tuollaisia hyppyjä. Totesi varmaan että nyt tarvii hypätä kun kuski ei ole ollenkaan kartalla! No positiivista, ainakin korjaa jos koskee puomiin!



Tänään maastokävelyt ja venyttelyt sekä maasta että selästä, ja hieronta ennen ja jälkeen ratsastuksen. Huomenna hieman liinassa ja syöttelyä, ke vain tarhassa. Sitten to taas normaaliliikutus ja perjantaina kevyesti paikat auki, ja taas mennään viikonloppuna, nyt suuntana Turku!

Turkuun on kiva mennä, olihan siellä samassa paikassa Pepin äidin eka Racing rata vuonna 2006 keväällä. Muistaakseni vielä tuhottoman vaikea rata, ja Celina teki helpon nollan! Muuten oli kamala viikonloppu, nukuttiin hevosenhoitajan kanssa trailerissa, oli +3 ja satoi kaatamalla koko viikonlopun. Kaikki kamat ihan märkänä ja reissun jälkeen flunssa pari viikkoa. Sen jälkeen ei olekaan traikkuun majoituttu toukokuussa!



keskiviikko 7. toukokuuta 2014

H-HETKI LÄHESTYY

Perjantaina oltiin Henccan treeneissä Nuuksiossa. Hencca innostui laittamaan todella vaikean radan, ympäri kenttää suhteutettua suhteutetun perään, ja myös yksi viheliäinen v-mutka 6 laukalla. Peppi oli ensin ja jonkin aikaa piti tahkoa rataa että sain pidettyä hyvän rytmin ja tasapainon koko radan läpi. Donnalla homma olikin jo helpompaa, vuoden vanhempi hevonen kun on jo niin paljon paremmassa tasapainossa, ja tamma luonnostaan äärettömän nopea. Hencca kehui Donnan hyppyjä ja skouppia!

Viikonlopun tammat menivät todella kevyesti, ja maanantaina mentiin Pantsun treeneihin Husöseen. Molemmat tammat saivat kehuja koulutustasosta, tasapainosta ja hyppytyylistä, kuski taas komennusta heilumisesta. Peppi meni 120 rataa helposti ja Donna hieman isompaa, ja tammat tuntuivat todella hyviltä.

Onnistuneet treenit, mutta minä onnistuin lahjakkaasti lentämään molemmilta! Kävelin Pepillä loppukäyntejä ja hölötin. Tamma pelästyi kai kilejä jotka juoksi pihalla ja loikkasi niin nopeasti, että minä päädyin hiekkaan ja satutin selkäni. Donnalla kävi klassinen, hevonen lähti hypyn jälkeen eri suuntaan kuin kuski. No olipahan eka kerta kun Donnalta tipuin, joten kai se oli jo aikakin!

Korpikylässä eka Racing -osakilpailu nyt viikonloppuna, ja täytyy toivoa että selkä alkaa toimia siihen mennessä. Lääkäriin ei viitsi mennä jos sieltä vaikka löytyisikin jotain pahaa.. Tammat olleet pari päivää vapaalla ja huomenna on vaan pakko kiivetä selkään jos kisoihin aikoo. Peukut pystyssä, tai sitten paljon buranaa matkaan!